listovi5433cirN
latN
 
 
 
 
Web www.dijaspora.nu

 

Jovica Andonov, grundare och ägare till företaget Mto BilCenter, är Årets företagare i Järfälla, en kommun utanför Stockholm.

Jovica Johan Andonov, årets Företagare i Järfälla

Utmärkelsen Årets företagare är ett erkännande givet en enskild företagare som med hänsyn till förutsättningar och omständigheter framstår som en berömvärd förebild för företagare och för samhället i övrigt. En jury som är utsedd av kommunfullmäktige samt en representant från Företagarna Järfälla utser Årets företagare utifrån inkomna förslag i den öppna nomineringen.

av Jovica Johan Andonov, årets Företagare i Järfälla

Johan Jovica Andonov är verkligen värd denna utmärkelse. Hans liv som företagare i Järfälla är en fin framgångssaga.

År 1994 blev Johan friställd från sitt jobb på Toyota. Han ville starta eget företag men fick nej från alla banker. Efter en tid fick han kontakt med Nyföretagarcentrum i Järfälla som hjälpte honom att starta sin bilverkstad och han fick också starta-eget-bidrag.

Från en liten verksamhet har han skapat en av de ledande fullservice-verkstäderna i norra Storstockholm och är auktoriserad för fullservice av Audi, VW och Skoda.

År 2009 var han den åttonde bästa Volkswagen-verkstaden i Sverige och den bästa i Storstockholm. Han är känd för att överträffa sina kunders förväntningar. Johan samarbetar med arbetsförmedlingen, och har gett personer, som liksom Johan Andonov stått långt ifrån arbetsmarknaden, en ny chans. Idag har Johan 30 anställda och en omsättning på närmare 22 miljoner kronor.

Enligt Årets företagare i Järfälla, har ett av de viktigaste skälen till att just han fått utmärkelsen varit, att hans företag satsar långsiktigt.

- Från att ha varit tre anställda, är vi idag ca 30 personer som jobbar på Mto-Bilcenter, säger Jovica Andonov till Diaspora och tillägger att företaget har öppnat nybilsförsäljning av SEAT i Järfälla. Vi har gasat när många bromsat, säger Andonov, och det har visat sig att magkänslan varit rätt. Genom åren har vi haft mycket mer uthållighet och envishet än många andra, och det tror vi märks.

Verkstaden som Jovica Johan Andonov driver, ligger på Saldovägen 9A i Veddesta. Om Diasporas läsare vill få mera information om Mto BilCenter kan man få det på www.mto-bilcenter.se.