listovi5433cirN
latN
 
 
 
 
Web www.dijaspora.nu

Den globalt leverantören av penningöverföring MoneyGram öppnade den första butiken i Stockholm. Butiken ligger i centrala Stockholm (Sveavägen 39.). Personalen på plats är heltidsanställda på MoneyGram och är utbildade i penningöverföringstjänster för att tillhandahålla kvalitetsservice till kunder som vill skicka och ta emot pengar.

Enligt världsbanken är Sverige ett av de länder från vart man skickar mest pengar i Norra Europa, med mer än 1,3 miljoner utlandsfödda som bor i Sverige och som skickar mer än 800 miljoner dollar årligen.

- Expanderingen av MoneyGram-nätverket i Sverige är en topprioritering när vi går in i 2013, säger Mark Crowson, regionchef för MoneyGram i Norden. Det finns en stor population utlandsfödda i Sverige som skickar pengar till många länder. Vi ser en möjlighet för MoneyGram att växa och vi vill att MoneyGram ska bli det självklara valet när man ska skicka och ta emot pengar i Sverige, sade Mark Crowson,

Diaspora fakta

MoneyGram är ett globalt penningöverföringsföretag som gör det möjligt för kunder, som inte kan tillgodose sig traditionella finansiella institut till fullo, att få sina ekonomiska behov mötta. MoneyGram erbjuder pengaröverföringstjänster världen över, samt faktura -och -betaltjänster i USA och Kanada genom ett globalt nätverk med mer än 293 000 ombud – som innefattar egna återförsäljare, internationella postkontor och finansiella institut– i 197 länder och områden världen över.